BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Saturday, August 21, 2010

Girls & Shoes

Salam 1Malaysia! puasa..puasa..puase.
Bestnye puase. Tapi 1st week memang mencabar kan? Biase la tu.
Badan nak baru nak balance kandungan gula, garam, cuka, kicap,
sos tomato, macam2 lagi. =D


Da 2minggu puase, 2minggu jugak balik umah.
1st week, memang saje2 nak balik.
Minggu ni nak beli KASUT BARU! kasut da koyak. teruk gila pulak tu.
memang da xdapat diselamatkan lagi.
Innalillah.


Alang-alang tu, jom kite cekidaud kasut faveret orang zaman sekarang nie.
Dalam dunia ni memang ramai shoes maniac. Sampai ade yang sanggup ikat perut, sampai pengsan2 sebab nak saving, dapat gaji nak beli kasut..
Bag maniac pon ramai, tapi xseramai shoes maniac kot. kot je la.


MOST FAVOURITE SHOES AMONG THE GIRLS

1.FLAT SHOES

Sedapkan pakai flat shoes nie? selesa, kaki xsakit, design cute2 pulak tu.
Even West celeb pon lagi prefer pakai flat shoes nie.
Artis kite? meniru style orang je keje nye..

Disebabkan flat shoes nie memang cepat betol jadik trend,
crocs pon da start wat flat shoes.
Berlambak2 jual kat tepi jalan tu. Entah Ori ke x. Crocs kan mahal.
die jual tepi2 jalan tu, xtakot kene rompak ke? kan kan kan?


Malangnye, kasut kuliah berwarne hitam sahaja dibenarkan =(


2.WEDGES

Yang ini memang my feveret! best pakai. terase tinggi. wakakka..
Yang best pasal wedges nie, design die memang banyak gile. ade yang dari atas
nmpak macam sport shoes, flat shoes,  tapi ghupe-ghupe nye wedges.
tu yang beso je mate ni bile nampak wedges. heheh..
tapi kene pandai pilih, takot berat sangat la pulak. lenguh kaki beb!

kan best kalo dapat pakai g kuliah. heheh..

Lets cekidaud design pelik2 wedges shoes =)

anda berani?
sweet nye. tapi kalo pakai baju kurung, apa nmpk? huhu
nenek eden anyam semalam. hoho =p


3. HIGH HEEL

selalu nye orang pakai bile ade function, party, red carpet,
saje2 nak bergaye. apa2 je la.
ikot keselesaan orang tu. Design pon catik. tapi eden takot la nak pakai.
hoho..xdapek la nak tunjuk gamba.
mak aih, ini belog ganas ke?
punk & chic at the same time


4. SPORT SHOES

Bile sebut pasal sport shoes, mesti rase nak tergelak. alkisahnye, kasutku rosak, nak balik, kene pakai kasut bertutup depan pak guard ngade2 tu.
So, no choice, pakai la baju kurung n sport shoes.
Gaya memang sebijik macam pengkid kene pakse pakai baju kurung. hoho..
ramai je yang lagi prefer g jalan2 pakai sport shoes.
Selesa, bergaye pon iye jugak. design pon banyak.

bukan sport shoes yang ini..
yang ini ramai yang panggil runner shoes. yeke? not sure.

yang ini orang pakai.. selalonye jenama CONVERSE la..
yang best nye, skrg da ade jual macam design tali kasut. cantek2. suka tengok.  murah pon murah.
da xmuat, kembang kasut. ngeh3


5. SELIPAR

haha.. yang ini memang sempoi abes. tapi kan, xkan nak g kedai
mamak pon nak pakai high heel kan? pakai selipar sudah. tapi jangan
la pakai selipar jamban yang warne putih line biru tu.
sekarang kan da banyak design cute2.


TOLONGLAH JANGAN PAKAI YANG INI G MID!!


roxy!


memang best kan tengok kasut. jalan2 tengok kasut dari kol 8pagi
sampai berbuka pon xkesah.. ngeeee =D
JOM BELI KASUT RAYA!


"Stay Clean, Stay Healthy, Stay With Me!" =)

1 comments:

Zamani84 said...

DONE FOLLOW :)

jemput singgah http://zamani84.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...